Fotolii ieftine care îți vor încânta interiorul casei.

Masuța bucătărie: creează un decor stilat și practic în bucătărie cu o masuță potrivită

Indiferent dacă stai într-un apartament mic sau într-o casă mare, bucătăria este unul dintre cele mai importante locuri din casă, unde petreci mult timp, pregătind delicioasele mese pentru familia ta și invitații tăi. Așadar, nu e de mirare că designul și aspectul bucătăriei tale sunt esențiale, iar o masuță bucătărie reprezintă una dintre piesele cheie din decorul acesteia. Chiar dacă ai un buget limitat, există numeroase opțiuni la îndemână pentru a crea un decor stilat și practic în bucătărie cu o masuță potrivită.

De ce să alegi o masuță bucătărie?

Până la urmă, ai tot nevoie de un spațiu pentru a pregăti mâncarea și pentru a avea toate ustensilele necesare la îndemână. Masuțele bucătăriei au însă și alte beneficii pe care nu trebuie să le ignori:

  • Sunt ideale pentru cineva care stă într-un apartament sau un spațiu cu o bucătărie mică.
  • Oferă un spațiu perfect pentru a mânca micul dejun sau a lua o gustare rapidă.
  • Pentru cei care își petrec mult timp în bucătărie, masuța poate deveni o zonă de lucru confortabilă.
  • Sunt piese de mobilier care adaugă personalitate și stil decorului bucătăriei.

Cum să alegi masuța bucătăriei potrivite?

Înainte de a merge să cumperi o masuță, este important să ții cont de câteva lucruri:

  • Dimensiunea: masuța trebuie să se încadreze perfect în spațiul pe care îl ai la dispoziție. Măsoară încăperea și alege o masuță potrivită în funcție de dimensiunile disponibile.
  • Stilul: bucătăria ta poate avea un design modern, tradițional sau eclectic, așadar alege o masuță care se potrivește stilului existent al decorului bucătăriei.
  • Materiale: din nou, în funcție de stilul bucătăriei tale și buget, alege un material potrivit pentru a rezista la uzura de zi cu zi.
  • Înălțimea: asigură-te că înălțimea masuței este confortabilă pentru a fi folosită atât pentru pregătirea mâncării, cât și pentru a lua masa.

Ce tipuri de masuțe de bucătărie există?

Există mai multe tipuri de masuțe bucătărie din care poți alege, fiecare cu avantajele lor specifice:

  • Masuța fixă: sunt masuțe care oferă o suprafață stabilă și robustă, perfectă pentru pregătirea mâncării și servirea acesteia.
  • Masuța din sticlă: dacă îți place un design modern și mai deosebit, o masuță din sticlă poate fi alegerea perfectă pentru tine. Acestea se întrețin de obicei curate cu solutii speciale pentru sticlă.
  • Masuța de colt: acest tip de masuță este potrivit pentru o bucătărie mică, cu spații limitate și poate fi utilizat și pentru a pregăti mâncăruri.
  • Masuța cu roți: dacă ai nevoie de o masuță mobilă care poate fi mutată prin bucătărie, ai posibilitatea să alegi o masuță cu roți în funcție de necesitățile tale specifice.

Cum să amenajezi masuța bucătăriei tale?

Acum că ai ales masuța potrivită pentru bucătăria ta, poți să continui să o personalizezi și s-o amenajezi în conformitate cu gusturile și nevoile tale. Uite câteva idei care te pot inspira:

  • Acopera masuta  cu o bucată de draperie: astfel masuțile vor fi mai atractive și vor arăta mai ca acasă. În plus, va ascunde spațiul de depozitare pentru mai multă discreție.
  • Utilizează spațiile sub masuță: dacă masuța ta are un spațiu de stocare, atunci s-ar putea să dorești să utilizezi acest spațiu pentru a depozita ustensilele și lucrurile de care ai nevoie pentru a găti în bucătărie.
  • Adaugă câteva scaune confortabile: dacă ai intenții să folosești masuța pentru a lua micul dejun sau pur și simplu pentru a mânca o gustare rapidă, atunci s-ar putea să vrei să adaugi câteva scaune confortabile la masuță.

Care sunt prețurile masuțelor pentru bucătărie?

Prețul unei masuțe pentru bucătărie variază cu dimensiunea, stilul și materialele utilizate. În general, prețurile pornesc de la câteva sute de lei și pot ajunge până la câteva mii de lei, în funcție de necesități și de bugetul disponibil. O masuță mai scumpă nu înseamnă neapărat că este mai bună, deci asigură-te că alegi una care răspunde necesităților tale specifice.

Întrebări diverse

1. Dacă am o bucătărie mică, este o masuță potrivită pentru mine?

Da, o masuță poate fi potrivită pentru o bucătărie mică, deoarece poate fi amplasată într-un colț și poate fi utilizată pentru a pregăti mâncare sau a lua masa. Este important să alegi o masuță care se potrivește cu dimensiunile bucătăriei tale, astfel încât să poți maximiza spațiul disponibil.

2. Care este înălțimea potrivită pentru o masuță de bucătărie?

Înălțimea ideala de masuța pentru bucătărie este de aproximativ 76 cm. Totuși, înălțimea poate varia în funcție de înălțimea utilizatorului și de dimensiunile bucătăriei. Asigurați-vă că ați ales o masuța care este confortabilă pentru a fi utilizată atât pentru gătit, cât și pentru a lua masa.

3. Există modele de masuțe cu roți pentru bucătărie?

Da, există diverse modele de masuțe cu roți disponibile pe piață. Acestea pot fi ușor de mutat în bucătărie, ceea ce le face utile pentru a maximiza spațiul, în funcție de nevoile și preferințele dvs. specifice.


Citeste ultimele articole


Bucătăria cu insulă – îmbină utilul cu plăcutul.
Mobilier de grădină: alege cele mai bune soluții de mobilier pentru confortul tău în aer liber
Paturi de mijloc – alege un pat care să se potrivească cu stilul tău de viață.
Noptiere ieftine: economisește bani fără a renunța la calitatea și designul dorit pentru noptierele tale
Cele mai confortabile fotolii pentru casa ta
Canapea bucătărie: transformă bucătăria într-un spațiu primitor și confortabil cu o canapea potrivită

Lasă un răspuns