Insula de bucătărie mică – idei de amenajare

Când vine vorba de amenajarea unei bucătării mici, proprietarii își pun deseori întrebarea: cum să maximizez spațiul pentru a avea o insulă de bucătărie funcțională? Ei bine, nu trebuie să te îngrijorezi prea mult, deoarece există soluții la îndemână.

1. Planifică în avans

Înainte de a achiziționa o insulă, asigură-te că ai un plan bine întocmit pentru bucătărie. Măsoară fiecare colț și fă o listă cu dimensiunile ideală pentru insula ta de bucătărie.

2. Găsește piesele potrivite

Alege piese care sunt potrivite pentru spațiu și necesitățile tale. Găsirea unor plăci de înaltă calitate pentru blatul insulei și scaunele cu spate înalt și bine construite pentru a oferi suport sunt esențiale pentru a face insula ta să fie funcțională.

3. Folosește opțiuni de depozitare

O insulă de bucătărie este perfectă pentru a crea spațiu suplimentar de depozitare. Adaugă sertare și rafturi în spațiile libere și asigură-te că acestea sunt adaptate nevoilor tale. Dacă ai ustensilele de bucătărie într-un singur loc, va fi mult mai ușor să găsești ceea ce cauți.

4. Adaugă iluminare

Unghiul de iluminare poate face totul să pară mai spațios și mai încăpător. Adăugarea unui corp de iluminat peste insula de bucătărie va fi atât utilă, cât și estetică.

5. Creează un spațiu de gătit

Insula de bucătărie este adesea folosită și ca spațiu pentru gătit, drept urmare, trebuie să ai un design funcțional. Apoi, poți adăuga un aragaz, o plita și/sau un cuptor, precum și un spațiu pentru furculițe si linguri astfel încât să ai totul la îndemână.

6. Folosește culori luminoase

Adaugă culori luminoase în bucătărie. Acestea pot face camera să pară mai mare și mai luminoasă. Insula poate fi în nuanțe de maro, gri, alb sau negru, dar tonurile mai calde ale auriului, albastrului și verde deschis pot adăuga o notă de prospețime și încălzire.

7. Adaugă un spațiu de masă

Insula de bucătărie poate fi, de asemenea, folosită și ca masă. Adaugă câteva scaune înalte și vei avea un loc de luat masa confortabil și elegant.

8. Adaugă plante de bucătărie

Insula ta poate fi un spațiu grozav pentru a adăuga plante de bucătărie. Adaugă un ghiveci cu ierburi precum busuiocul, cimbru, menta, pătrunjelul sau rozmarinul, astfel încât să le ai la îndemână când gătești.

9. Adaugă nișe și suporturi

Adaugă nișe sau suporturi în insula ta de bucătărie, astfel încât să poți depozita obiecte mai mici într-un mod simplu și eficient. Poți folosi suporturi pentru sticle de ulei, cutii sare sau piper sau pentru a păstra ustensilele de la vedere, ceea ce poate fi un câștig estetic.

10. Alege electrocasnice compacte

Alege electrocasnice compacte care se potrivesc în insula ta de bucătărie. Dacă marginea este liberă, poți adăuga un cuptor cu microunde sau o mașină de spălat vase.

11. Adaugă un suport pentru prosoape de bucătărie

Un suport pentru prosoape de bucătărie poate fi foarte util dacă ai nevoie de un loc în care să le depozitezi, astfel încât să se usuce bine. Acesta poate fi instalat pe insulă în cel mai convenabil loc pentru tine.

12. Alege un design minimalist

Un design minimal și simplu poate funcționa foarte bine pentru o insulă de bucătărie mică. Fără multe detalii și decoruri, insula ta va avea un design elegant și practic.

13. Adaugă o priză

Dacă vei folosi insula ta de bucătărie pentru a găti, poate fi nevoie să ai o priză. Astfel încât, să poți conecta aparatele electrice fără a fi nevoie să pui în pericol siguranța întregii camere sau sa te încurci de cabluri.

14. Alege piese multifuncționale

Alege piese care pot fi folosite pentru mai mult de o singură activitate. De exemplu, o lampă de noapte care poate fi folosită și ca un corp de iluminat pentru insula ta de bucătărie.

15. Bucură-te de spațiul tău

Cel mai important lucru este să te bucuri de spațiul de bucătărie pe care îl ai. O insulă de bucătărie poate fi o piesă minunată și funcțională. Folosește ideile de mai sus pentru a o amenaja cu succes.

Intrebari diverse

1. Care este dimensiunea ideală pentru o insulă de bucătărie mică?

Răspuns: Dimensiunea ideală depinde de spațiul disponibil din bucătărie și de nevoile tale. O insulă de bucătărie mică ar trebui să fie de cel puțin 60 cm în lățime și 1,2 m lungime, astfel încât să poți avea suficient spațiu pentru a găti și depozita obiecte.

2. Cum pot face insula mea de bucătărie să pară mai mare?

Răspuns: Pentru a face insula ta de bucătărie să pară mai mare, folosește culori luminoase și adaugă corpuri de iluminat care să lumineze zona. În plus, folosește design minimalist și evită decorurile inutile.

3. Cum pot face insula mea de bucătărie să fie mai funcțională?

Răspuns: Ar trebui să adaugi opțiuni de depozitare, cum ar fi sertare și rafturi, și să folosești piese multifuncționale. De asemenea, ar trebui să adaugi unghiuri de iluminare pentru a te ajuta să vezi mai bine atunci când gătești.


Citeste ultimele articole


Cum să îți amenajezi masa de bucătărie ieftin și cu gust
Comoda televizor: alege mobilierul perfect pentru livingul tău
Dressing dormitor: transformă camera ta de dormit într-un spațiu elegant și practic
Set mobilă living: economisește bani și creează un decor perfect pentru livingul tău
Masă cu scaune terasă: creează un spațiu de socializare și relaxare pe terasa ta
Masuța de cafea: elementul cheie pentru o atmosferă confortabilă în living

Lasă un răspuns